Articles (Dutch)

Tweedehands in de mode: in gesprek met Thomas Plantenga, CEO van Vinted

Volgens een recent rapport is de tweedehands kledingmarkt de afgelopen drie jaar 21 keer zo hard gegroeid dan de reguliere moderetail. Voor een kijke achter de schermen van dit segment, sprak ik met Thomas Plantenga, CEO van Vinted, een app waar gebruikers meer dan 120 miljoen gedragen kledingstukken kunnen kopen. Het Litouwse bedrijf is sinds 18 Augustus 2019 aanwezig in Nederland.

IAF World Fashion Convention: ‘Wees niet bang voor technologie. Omarm het’

Technologie is de mode industrie snel aan het veranderen en bedrijven die zich niet aanpassen zullen waarschijnlijk verdwijnen. Dit is de belangrijkste boodschap van de 34ste editie van de World Fashion Convention, die deze week in Maastricht plaatsvond met het thema “Building a Smart Future for Fashion” (het bouwen van een slimme toekomst voor mode).

Natuur vormt inspiratiebron voor Lente/Zomer 2020 kleuren trends

In de Lente/Zomer 2020, zal de natuur een belangrijke bron van inspiratie vormen, aldus trendwatchers Christine Boland (Nederland), Tony Bannister (Australië) en Christine Foden (Verenigd Koninkrijk) die samen hun prognose voor het seizoen deelden tijdens een seminar georganiseerd door Appletizer in Amsterdam.

Duurzame trends 2019: dit is wat consumenten verwachten van modemerken

De milieu-impact van de mode-industrie valt niet te ontkennen. In Nederland alleen wordt, volgens de Dutch Sustainable Fashion Week, jaarlijks 235 miljoen kilo textiel weggegooid. Gelukkig zijn veel jonge consumenten zich bewust van het probleem, en proberen hun consumptiegedrag te veranderen.